Toen mijn zoon 3 maanden oud was kreeg hij opeens eczeem dat zich snel uitbreidde over zijn hele lichaam. De huisarts kwam niet verder dan een hormoonzalf, maar dat wilde ik echt niet. Dat kon toch nooit goed zijn voor zo’n klein baby’tje. Via mijn verloskundige kwam ik gelukkig terecht bij een natuurgeneeskundig therapeute en binnen 6 weken was mijn zoontje verlost van zijn eczeem. En wat het mooie is: het is nooit meer teruggekomen!

Dit was mijn eerste kennismaking met natuurgeneeskunde en mijn interesse was gewekt. Ik raakte gefascineerd door de werking van het menselijk lichaam, hoe daarin alles met elkaar samenhangt en hoeveel invloed ik zelf kan hebben op mijn gezondheid door het maken van de juiste keuzes op het gebied van bijvoorbeeld voeding en leefstijl.

Uiteindelijk ben ik de opleiding tot natuurgeneeskundig gezondheidstherapeut gaan volgen. Na die eerste opleiding volgden er nog meer en uiteindelijk startte ik mijn eigen praktijk in 2012. Eerst heb ik het werken in mijn praktijk heel wat jaren gecombineerd met een juridische baan in loondienst, maar in 2020 heb ik de knoop doorgehakt en mijn vaste baan beëindigd. Dus nu focus ik me volledig op mijn praktijk en dat doe ik elke dag met heel veel liefde en plezier!
Ik vind het prachtig om te zien wat voor transformaties ik in mijn praktijk zie gebeuren. Ik ben nog elke dag dankbaar dat dit vak via mijn zoon op mijn pad is gekomen en dat ik er nu andere mensen mee mag helpen.

Omdat in mijn praktijk veel mensen kwamen met onverklaarbare maag- en darmklachten, ben ik me daarin gaan specialiseren. Ik merkte namelijk dat ik het leven van de mensen met deze klachten zoveel plezieriger kan maken en dat is voor mij het mooiste wat er is.

Wat je over mij moet weten:

 • Ik ben verliefd op natuurgeneeskunde en ik blijf me erin verdiepen en blijf leren. En wanneer ik het gevoel heb dat er meer speelt dan wat ik kan en mag behandelen, aarzel ik niet je door te verwijzen naar een arts of andere therapeut. Jouw gezondheid en herstel zijn tenslotte het allerbelangrijkste!
 • Ik houd niet van “ja, maar….”. Om je beter te voelen zijn vaak blijvende veranderingen nodig. Ik begeleid je hierin met hart en ziel maar jij moet ook in actie komen.
 • Ik ben eerlijk en duidelijk zodat je weet waar je aan toe bent en wat je kunt doen om je gezondheid te verbeteren. Dus als ik ontdek dat jouw ontbijt met verse broodjes met jam echt niet goed voor je is, dan zal ik dat zeggen. Ook al hoor je dat liever niet. Maar daarbij ga ik wel samen met jou op zoek naar alternatieven die wel goed voor je zijn en die je ook nog eens lekker vindt.
 • Ik neem mijn werk en de problemen waarmee de mensen bij mij komen meer dan serieus. Dat neemt niet weg dat er ook gelachen wordt, want dat maakt het vaak weer net iets luchtiger.

Mijn visie

Ik geloof dat het extreem belangrijk is de oorzaak (of oorzaken) van klachten te bestrijden en niet enkel de symptomen. Een lekkend dak los je tenslotte ook niet op door er een bakje onder te zetten ? Ik ga dus echt op zoek naar waar je klachten vandaan komen en laat me niet snel uit het veld slaan maar blijf zoeken en graven.

Als je me zou kennen zou je weten dat:

 • Ik graag op mijn racefiets over de Limburgse heuvels fiets. Gelukkig woon ik in Limburg dus dat maakt het wat gemakkelijker. Sterker nog: het lukt mij bijna niet om een fietsroute te bedenken zònder zo’n pukkel tegen te moeten komen ?;
 • Ik geniet van de wandelingen met onze honden. De ene is ons blije ei, een snelle en vrijgevochten tante, die graag haar eigen weg gaat en de andere is al op leeftijd en gaat gezellig mee in de hondenrugzak;
 • Geluk-tot-in-mijn-tenen-momenten die momenten zijn waarop ik samen met mijn man en kinderen samen ben. Samen eten, samen kletsen, genieten van de luxe dat mijn kinderen zó dichtbij wonen, zodat we elkaar altijd kunnen zien als we dat willen;
 • Ik graag groentegerechten maak en daarbij groenten gebruik met zoveel mogelijk verschillende kleuren (dat oogt voor mij als een kleurrijk feestje);
 • Ik smul van zelf gemaakt “gezond” gebak van glutenvrij meel en zonder het gebruik van geraffineerde suiker;
 • Ik toch ook af en toe enorm geniet van een glaasje biologische rode wijn;
 • Een boekwinkel binnengaan altijd gevaarlijk is voor mijn beurs en ik bijna uitsluitend boeken lees over gezondheid en alles wat daarmee samenhangt (volgens mij noemen ze dat een vakidioot ?);
 • Ik al mijn spullen het liefst bij de plaatselijke ondernemer koop en dus in een winkel met 4 muren en niet met 3 w’s ?;
 • Ik op TV graag kijk naar Engelse en Scandinavische detectives, zoals bijvoorbeeld Vera, DCI Banks, The Sandham Murders;
 • Mijn wekker elke dag om 6.30 gaat met het gevolg dat ik in het weekend vanzelf lekker vroeg wakker word! Ik ben echt een ochtendmens ?. En om 22.30 uur zijn mijn luikjes bijna altijd weer dicht.


Relevante opleidingen en cursussen

Psychosociale Basiskennis [2017]
Medische Basiskennis [2016]
Guasha therapeut [2014 – 2015]
NRT, Neuro Reactieve Technieken (toegepaste kinesiologie) [2012 - 2013]
Natuurgeneeskundig Gezondheidstherapeut incl. Medische Basiskennis [2007 – 2012]

Daarnaast voldoe ik jaarlijks aan de door de beroepsvereniging gestelde eisen mbt bijscholingen en intervisies.